4. Septembra 2023.

Kuvarica kojoj Novak bezuslovno vjeruje otkriva

Ovu grešku najčešće pravimo kada pečemo meso, stvara se loš holesterol

Ishrana Novaka Đokovića tema je o kojoj se neprestano priča i piše, evo kako se hrani naš najbolji teniser

Od kada je naš najbolji teniser 2011. drastično promenio režim ishrane, zbog namirnica na koje nije bio tolerantan, o njegovom jelovniku dosta se pričalo.

Međutim, kada je u pitanju ishrana Novaka Đokovića sve je povereno Ljubici Komlenić koja godinama sprema obroke za slavnog tenisera i njegovu porodicu. 

 

Ljubica i Novak upoznali su se na jednom turniru u Rimu gde je ona predvodila tim kuvara koji su pripremali hranu za učesnike i ugledne goste takmičenja.

– Novak je pre svega prijatelj i sve što sam uradila za njega je prijateljski. Upoznali smo se u Italiji. Moje ime i prezime je pisalo na jakni i tu su me prepoznali njegovi roditelji i on. Tako smo se spojili.

Posle dva meseca smo počeli da sarađujemo. Nole je predivna osoba – priča Ljubica.

Nije zdravo jesti bez glutena, ako nemate problem, zato što testo bez glutena sadrži skrob i bilo koja priprema bez glutena, ako neko ne zna ili nije školovan, nije preporučljiva. 

Ako pečemo meso na 200 stepeni, kako bi se napravila dobra hrskavica i ona masnoća izgori sva, pretvori se u negativan holesterol i nestaju proteini. Riba se isto tako ponaša.

Međutim, ako prokuvamo pasulj na sto stepeni, time ne ugrožavamo protein u ishrani. To zna i Novak i on unosi više proteina nego sa ribom i mesom.

Kada je reč o Novakovoj ishrani, ona je sasvim okej, jer on unosi dovoljno proteina, soli, vitamina, minerala, kompletnih nutrijenata koji su mu potrebni i to na zdrav način.

Iako ishrana Novaka Đokovića ne podrazumeva hranu životinjskog porekla, srpski teniser i dalje uživa u tradicionalnim jelima, ali u veganskoj verziji.

– To su balkanski specijaliteti, poput sarme sa kiselim kupusom i ćevapa, ali ih za Novaka spremamo na veganski način.

Nisu mu to omiljena jela, već su mu bliska pa mu ih ponekad pripremamo kako bismo ga podsetili na tradicionalne ukuse – otkrila je Ljubica emisiji “Kec na jedanaest” na K1 televiziji.

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare