2. Juna 2023.

Kurtijev gradonačelnik Sjeverne Mitrovice promijenio pečat opštine

Odlukom Erdena Atića, gradonačelnika opštine Severna Mitrovica izabranog na lokalnim izborima koje su Srbi bojkotovali, promenjen je pečat opštine na kom sada piše i „Republika Kosovo“.

Da je pečat promenjen za Tanjug je potvrdio odbornik Skender Sadiku.„Opština je do sada imala pečat sa natpisom ‘Administrativna kancelarija Severna Mitrovica’, pa sada mislimo da treba da bude ‘Opština Severna Mitrovica’”, rekao je Skender Sadiku, dodajući da to podrazumeva i natpis „Republika Kosovo“.

Prethodno je „Koha“ objavila da će na natpis na pečatu biti na tri jezika — albanskom, srpskom i engleskom.Atić je i zatražio prijem u Asocijaciju takozvanih kosovskih opština, u kojoj do sada nije bilo opština sa srpskom većinom, potvrdio je Sadiku.Sadiku je rekao da je “gradonačelnik Atić upoznao odbornike sa svojim zahtevom, upućenim predsedniku Asocijacije, Sazanu Ibrahimiju”.

Podsetimo, Atić je na vanrednim lokalnim izborima 23. aprila, kao kandidat Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, dobio 533 glasa. Na te izbore izbore izašlo je oko 3,5 odsto birača.

Sputnjik.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare