29. Juna 2023.

Kurti u pratnji policije “upao” u Sjevernu Mitrovicu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti boravio je u nenajavljenoj poseti u naselju Brđani u Severnoj Mitrovici.

On je doašo uz pratnju velikog broja pripadnika policijskih snaga. Srpska lista oštro je kritikovala taj potez Kurtija na Vidovdan, navodeći da je morao da se vrati odakle je došao povijenog repa, jer nije uspeo da isprovocira Srbe

Poseta Kurtija, kako navode prištinski mediji, nije objavljena u dnevnom redu kabineta premijera.

Zamenik direktora policije za severni region Veton Eljšani potvrdio je informaciju da je Kurti bio na severu KiM, ali nije izneo detalje o poseti.

Vlada u Prištini se nije oglasila tim povodom, tako da razlozi Kurtijeve posete nisu poznati.

Srpska lista oštro je kritikovala Kurtija zbog njegove nenajavljene posete Severnoj Mitrovici na Vidovdan, navodeći da je morao da se vrati odakle je došao povijenog repa, jer nije uspeo da isprovocira Srbe i sebe predstavi žrtvom.

”Kao šumokradica, ili lopov kad krene u krađu, okružen desetinama do zuba naoružanih poslušnika, Aljbin Kurti je došao na obod severa Kosova i Metohije, tačnije obod Kosovske Mitrovice kako bi na delu pokazao glavnom posredniku Evropske unije, gospodinu Miroslavu Lajčaku i visokom predstavniku Evropske unije Žozepu Borelju kako izgleda deeskalacija na terenu”, navodi se u saopštenju Srpske liste, prenosi RTS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare