13. Juna 2023.

“Kurti pokazao da želi rat, Kfor da hitno interveniše” 

“Aljbin Kurti je svojim današnjim izjavama, a ubrzo i nasilnim delima pokazao da je isključivo zainteresovan za sukobe i rat na severu KiM”, rekao je.

“Po Kurtijevom nalogu danas je uhapšen Milun Milenković Lune, koga je mesecima jurila kosovska policija, zato što je istaknuti borac za prava Srba na severu KiM. Luneta su uhapsili u centru Kosovske Mitrovice u frizerskom salonu koji je bio opkoljen sa 8 blindiranih vozila. Kurti je bukvalno napravio opsadno stanje”, rekao je Petković.”Rosu je građane držala na nišanu. Sramota Kurtijeve policije”, dodao je Petković pokazujući slike.

“Lune nije kriminalac, već istaknuti sportista, koji je osvajao medalje. On je i trener kik-boks kluba gde treniraju mnoga deca. Svečlja i ostali koji govore protiv Luneta”, kaže Petković.

“Umesto da povuče okupatore sa severa KiM i ide u pravcu deeskalacije, što od Kurtija traži cela međunarodna zajednica, on dovlači nove snage kosovske policije. Objasnite mi kako onda možemo da idemo u pravcu deeskalacije”, upitao je Petković.

“Beograd i Srbija daće sve od sebe da sačuvamo mir, ali moram da kažem da se nalazimo u najtežoj situaciji do sada. Predsednik Vučić je više puta tokom dana razgovarao sa Lajčakom, ali i sa drugim stranim zvaničnicima”, dodao je on.

“Pozivamo Kfor da hitno interveniše, da ukloni policijske snage Rosu sa severa KiM, te okupatore koji napadaju goloruki srpski narod. Sve dok su oni prisutni na severu, neće biti mira za srpski narod”, rekao je direktor Kancelarije za KiM tokom konferencije.

“Kurti na sve načine želi da isprovocira sukobe i rat. Mi ćemo učiniti sve, kao i do sada, da sačuvamo mir, ali niko ne zna šta je u Kurtijevoj glavi. Umesto da oslobodi ranije uhapšene Srbe, on hapsi još jednog Srbina. On sada dovlači nove snage, nova oklopna vozila, nove Rosu policajce koji na nišanu drže obične građane”, rekao je Petković.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare