18. Maja 2023.

Kuća u kojoj je živio čuveni Leonardo da Vinči može biti vaša: Potrebno je samo…

Palata koja se prostire na površini od 620 kvadratnih metara ima poseban ulaz, koji je dostupan iz dvorišta, s tim da dvorište deli sa okolnim jedinicama, navodi “Wantedinrome”.

Izuzev prizemlja, u ovom velelepnom zdanju nalaze se i sprat i potkrovlje koje posetioce ostavlja bez reči. Upravo tu su najuočljiviji radovi jednog od najpoznatijih slikara iz doba renesanse.

U svakoj prostoriji se može uočiti spoj starinskog i modernog, budući da je ovo zdanje nedavno restaurirano. Palata Felićini obuhvata četiri spavaće sobe, tri kupatila i još nekoliko soba namenjenih prijemu.

Visoki plafoni karakterišu ovo zdanje, u kome se, pored ostalog mogu videti i freske koje pripadaju poznom radu Leonarda da Vinčija, kao i originalne drvene grede u potkrovlju.

Samo zdanje je dizajnirao na temeljima palate iz 13. veka, italijanski arhitekta Aristotele Fioravanti. Ono što je posebno zanimljivo, jeste podatak da je u dvorištu ove palate, koje je sa ukusom ukrašeno elementima od terakote, sve do 19. veka funkcionisalo je i jedno od prvih pozorišta u tom italijanskom gradu.
Poslednji zvanični stanar ove velelepne palate u Bolonji je nekadašnji italijanski fudbaler Đuzepe Bepe Sinjori. Kako navodi “Travelandleisure,” cena ove palate je 3,2 miliona evra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare