11. Oktobra 2023.

Krstajićev tim na putu da upiše istorijski neuspjeh u kvalifikacijama

Reprezentacija Bugarske i dalje je bez pobede u kvalifikacijama za Euro 2024. i ima tri meča da izbegne fijasko kakav nije viđen 63 godine.

Bugarski mediji tvrde da je meč sa Litvanijom poslednja prilika za reprezentaciju da ostvari pobedu u aktuelnim kvalifikacijama i sačuva obraz.

Posle Litvanije, Bugari gostuju Srbiji, pa čekaju Mađare u poslednjoj rundi i u tim mečevima teško se mogu nadati trijumfima.

Dakle, vrlo lako se može desiti da Bugari aktuelne kvalifikacije završe bez pobede što im se poslednji put desilo davne 1960. godine u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.

To je bio i jedini put da nisu pobedili nikog u kvalifikacijama za Euro.

Češće su bili bez pobede u kvalifikacijama za Mundijal, i to u tri navrata, 1934, 1938. i 1954. godine.

Bugarski reprezentativni fudbal se prilično srozao poslednjih godina ali nikad toliko da bez pobede završe kvalifikacije, međutim to bi vrlo lako moglo da se desi aktuelnoj generaciji.

Otuda je i meč sa Litvanijom neobično važan za Bugare i za samog selektora Mladena Krstajića kome se klupa prilično “zaljuljala” usled slabih rezultata.

Eventualni neuspeh sa Litvanijom verovatno će i nekadašnjeg selektora Srbije koštati posla, pošto je dobio ultimatum od čelnika Saveza da “preostala tri meča ekipa mora pokazati bolju igru i upisati makar jednu pobedu”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare