Iz bakine kuhinje stiže nam fantastičan recept za krompiriće na ražnjiču – toliko ukusne da ćete ih iznova spremati!
Sastojci:
- mlevena paprika
- tucana ljuta po želji
- mleveni biber
- 3 čena izdrobljenog belog luka
- ulje
- štapić za roštilj
Priprema:
- Krompir očistiti i iseći na tanje krugove. Posuti začinom ili posoliti, dodati bibera, papriku i ulje. Sve izjednačiti i i probosti na roštiljski štapič.
- Uzanu tepsiju obložiti papirom i poređati krompir Beli luk izdrobiti dodati kašiki dve vode, dobro izmešati i preliti preko krompira.
- Poprskati još malo uljem. Peći na 220 stepeni 30 minuta, podići rešetku za jednu više.
Savet:
Kod serviranja u svaki tanjir stavite po jedan ražnjić krompira kao prilog ili uz meso. Može i samostalno jelo … Prelep ukus…
Magazin.novosti.rs