12. Jula 2023.

Krompir sa pavlakom i celerom, lagan ručak koji svi vole

Peći na 220 stepeni 50 – 60 minuta i služiti toplo

  • 600 gr krompira
  • 1 koren celera
  • 1 struk mladog luka
  • 2 paprika
  • 250 gr kisele pavlake ili za kuvanje
  • 100 ml mleka
  • 2 jaja
  • 100 gr rendanog kačkavalja
  • začin so ml biber
  • 4 čena belog luka

Priprema:

Iseći na krupnije luk i papriku pa propržiti na ulju i malo posoliti. Krompir i celer iseći na krugove, dodati začin, mlrvrni biber, ulje i sve izjednačiti.

Izmutiti pavlaku, jaja i mleko, pa dodati rendani kačkavalj i izdrobljen beli luk.

Pola krompira poređati u podmazan pleh pa istresti pržen luk i papriku. Odozgo poređati drugu polovinu krompira. Preliti sa kiselom pavlakom i kačakavaljom. Peći na 220 stepeni 50 – 60 minuta. Služite toplo.

trpeza.alo.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare