Peći na 220 stepeni 50 – 60 minuta i služiti toplo
- 600 gr krompira
- 1 koren celera
- 1 struk mladog luka
- 2 paprika
- 250 gr kisele pavlake ili za kuvanje
- 100 ml mleka
- 2 jaja
- 100 gr rendanog kačkavalja
- začin so ml biber
- 4 čena belog luka
Priprema:
Iseći na krupnije luk i papriku pa propržiti na ulju i malo posoliti. Krompir i celer iseći na krugove, dodati začin, mlrvrni biber, ulje i sve izjednačiti.
Izmutiti pavlaku, jaja i mleko, pa dodati rendani kačkavalj i izdrobljen beli luk.
Pola krompira poređati u podmazan pleh pa istresti pržen luk i papriku. Odozgo poređati drugu polovinu krompira. Preliti sa kiselom pavlakom i kačakavaljom. Peći na 220 stepeni 50 – 60 minuta. Služite toplo.
trpeza.alo.rs