8. Decembra 2023.

Kremlj: Rusija na čelu sa Putinom predvodi proces tektonskih promijena u svjetskoj politici

Odluka predsjednika Rusije Vladimira Putina da se kandiduje na predsjedničkim izborima je svjetska vest, pošto upravo on predvodi proces tektonskih promena u globalnoj politici, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Vidite šta se dešava u svetu, da u stvari Rusija i Putin na njenom čelu predvode proces tektonskih promena, tektonskih pomeranja u svim aspektima globalnog života, bila to svetska politika ili svetska ekonomija“, rekao je Peskov u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.

Kako je dodao, ti procesi su počeli i oni su nepovratni, a u svemu tome Rusija igra veoma važnu ulogu.

Peskov je istakao da je Rusija otvorena za partnerske odnose sa svim zemljama koje to žele i koje su spremne za to.

„Rusija je veoma odlučna da brani svoje interese pred zemljama koje zadiru u te interese“, poručio je portparol Kremlja.

Takođe je ocenio da će izborna kampanja u Rusiji biti na meti spoljnih napada, ali da je Rusija već naučila da se brani od njih.

Peskov se osvrnuo i na Putinovu radnu posetu UAE i Saudijskoj Arabiji, rekavši da je to putovanje bilo predmet pomne pažnje mnogih u svetu.

„To je sasvim prirodno, jer Rusija razvija odnose sa zemljama koje su zainteresovane za dalji razvoj saradnje. A Emirati i Saudijska Arabija su zemlje sa kojima razvijamo najsveobuhvatniji dijalog“, rekao je Peskov u intervjuu za list „Izvestija“.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio da namerava da se kandiduje za novi predsednički mandat. Sadašnja ovlašćenja ruskog predsednika ističu 7. maja naredne godine. Izbori za predsednika Rusije biće održani od 15. do 17. marta 2024. godine.

Sputnjik.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare