11. Septembra 2024.

Kremaste šnite

SASTOJCI:

  • 800 ml mlijeka
  • 3 vrećice pudinga, okus bijela čokolada i cimet
  • 170 g šećera
  • 400 g namaza s okusom keksa
  • 10 g želatina u prahu
  • 3 dl vrhnja za šlag
  • 300 g keksa

PRIPREMA:

U 700 ml ključalog mlijeka dodati mješavinu 100 ml mlijeka, pudinga i šećera. Puding kuvati uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Površinu pudinga prekriti prozirnom folijom i ostaviti na hlađenje. Izmiksati vrhnje za šlag i ostaviti sa strane. Želatin pripremiti prema uputstvu na vrećici.

U ohlađen puding dodati 250 g namaza i dobro izmiksati. Zatim dodati otopljeni želatin i još jednom sve izmiksati. Na kraju u puding ručno umiješati i umućeno vrhnje za šlag. U kalup dimenzija 20×20 cm rasporediti keks po želji. Preko keksa rasporediti malo fila i poravnati.

Postupak ponavljati dok ne utrošite sav fil. Za završni sloj otopiti 150 g namaza s ukusom keksa i premazati preko završnog sloja puding fila. Gotov kolač ostaviti minimalno četiri sata na hlađenje u frižider.

Foto:”My Mili cake”

*Recept preuzet sa stranice “My Mili cake”

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare