Sastojci:
– 1 glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– 1 šargarepa
– 1 krompir
– 10 centimetara belog dela praziluka
– 1 tikvica
– 150 g pečuraka
– 1 kašika maslaca
– 1 pileća kocka za supu
– 1 kašičica suvog biljnog začina
– 1/2 kašičice soli
– 1/3 kašičice bibera
– peršun
– 100 g pavlake za kuvanje
– 700 ml vode
– maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite seckani crni luk. Kada se zacakli, dodajte seckani beli luk i zagrejte dok ne zamiriše. Zatim dodati šargarepu i praziluk isečen na kolutove, a krompir na kockice. Dinstajte dok povrće malo ne omekša.
Dodajte tikvice isečene na kolutove i sve zajedno dinstajte oko 10 minuta. Za to vreme na maslacu pržite pečurke isečene na kolutiće dok se ne osuše i malo porumene.
Povrće prelijte vodom. Posolite, dodajte suvi biljni začin, pileću kocku i pržene šampinjone. Kuvajte oko 30 minuta, ili dok povrće ne omekša, pa umutite štapnim mikserom.
U supu dodajte biber, seckani peršun i pavlaku za kuvanje. Dovoljno je samo da proključa.
Prijatno!
Foto: Shutterstock
Izovr: N1