Potaž od bundeve spremljen na ovakav način je preukusan
Bundeva asocira na jesen, ušuškane večeri u toplom domu, a uz dobar film ili seriju dok ležite pokriveni ćebetom šta vam treba osim dobre hrane?
Potaž od bundeve možete pripremati tokom jesenjih dana kad god poželite, a uz ovaj recept nikada nije bilo jednostavnije napraviti ovu kremastu čaroliju ukusa.
SASTOJCI:
- 400 g bundeve iseckane na kockice,
- 4 šargarepe iseckane na kolutove,
- 1 veći krompir iseckan na kockice,
- 1,5 l vode, svež peršun,
- 3 čena belog luka,
- 2 manja crna luka,
- so, biber
Potaž od bundeve se priprema na sledeći način
PRIPREMA:
U vodu staviti bundevu, šargarepu, krompir i crni luk i kuvati oko 20-35 minuta. Skuvano povrće ispasirajte pomoću štapnog miksera ili secka.
Ispasirano povrće vratite na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte još oko 3 minuta, pa dodajte u smesu iseckan peršun i beli luk.
Ovaj recept je postan, ali ako ne postite, za još lepši ukus možete dodati malo kiselog mleka ili pavlake prilikom služenja.
Priznaćete da smo vam dali ideju za savršen a brz jesenji ručak koji će obožavati svi članovi vaše porodice.
Zato, šta čekate? Pravac u kuhinju i uživajte u kremastom ukusu potaža.
Gloria.rs