25. Novembra 2025.

KRALJEVSKE ŠNICLE: Recept za današnji ručak

Uz ovako pripremljene šnicle vam sos neće biti potreban

Sastav:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 12 tankih kriški prosušene slanine (pančeta ili domaća)
  • 4 šnicle suvog vrata (tanko sečenog)
  • 2 kašike dižon senfa
  • 2 čena belog luka (izdrobljena)
  • 1/2 kašičice suvog timijana (majčine dušice)
  • 250 g šampinjona za prilog
  • svež peršun (za prilog)
  • 1 limun (za dekoraciju)
  • malo maslinovog ulja 
  • so i biber

Priprema:

Pileće belo meso isecite na 4 jednake šnicle. Lagano ih posolite i pobiberite. U manjoj činiji pomešajte dižon senf sa izdrobljenim belim lukom.

Svaku šniclu premažite tankim slojem senfa, preko senfa stavite po jednu tanku šniclu suvog vrata, a preko toga pospite malo sušenog timijana (majčine dušice). Sve to čvrsto umotajte u 3 tanka lista slanine. 

U tiganju zagrejte samo kap maslinovog ulja. Pržite šnicle na srednje slaboj vatri bar 10 do 15 minuta i povremeno ih okrećite dok slanina ne postane zlatno-hrskava.

Izvadite šnicle iz tiganja. U taj isti tiganj, na ostacima od šnicli, dodajte šampinjone i pržite ih dok ne dobiju lepu boju. Pri kraju prženja dodajte sitno seckani beli luk i peršun. Služite toplo uz šniclu, prelivenu sokom od limuna po želji.

https://youtu.be/mtnWQBUoyys?si=BjNBegxsp_dvOlrB

Foto: Bakina kuhinja

Magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare