29. Maja 2023.

Kraj nastave u “Ribnikaru” 2. juna, Ministarstvo prosvjete predložilo smjenu direktorke

Ministarstvo prosvete predložilo je smenu direktorke Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, javlja “Blic”.

Osim toga, na sastanku roditelja sa svim relevantnim institucijama doneta je odluka da za sve učenike Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” školska godina bude završena u petak 2. juna, rekla je za Blic televiziju Bojana Nedeljković, zamenica predsednika Saveta roditelja “Ribnikara”.

Navodi se da će ocene biti zaključene do petka, a po želji roditelja nakon toga biće održavane samo vannastavne aktivnosti.

Da je na početku, posle tragedije, svako dete upitano da li želi da od sutra ide sa svojim drugarima i nastavnicima u, recimo, Dečji kulturni centar, svako bi odgovorilo potvrdno, tako da bi se izbegla mučna prebrojavanja dece koja pohađaju i koja ne pohađaju nastavu u školi, rekla je Nedeljković ranije za “Politiku”.

“Taj voz smo propustili i uradili najgore moguće – podelili decu. Nadamo se novoj šansi i tome da ćemo se svi pribrati. Samo je trebalo dozvoliti deci da budu zajedno… Ako je to moguće jedino na livadi, onda na livadi. Zajedništvo i solidarnost treba da shvatamo na taj način, dok god postoji jedno dete koje neće da priđe ulici, a kamoli da uđe u školu”, istakla je Nedeljković.

RTbalkan.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare