Kovačević: Isti problemi kao u vrijeme nastanka „Urnebesne tragedije“ - BIGportal.ba
Ex Yu

Kovačević: Isti problemi kao u vrijeme nastanka „Urnebesne tragedije“

Povodom premijere nove predstave Narodnog pozorišta u Beogradu “Urnebesna tragedija”, ekskluzivno za RTS govorio je Dušan Kovačević.

Gošća u studiju nove RTS-ove emisije „Jedan dobar dan“ bila je i glumica Nela Mihailović, koja u predstavi tumači jedan od glavnih likova.

„Kriza porodice počinje polovinom osamdesetih godina. Mi smo u ekonomskoj krizi, koja izaziva sve ostale krize, prošli kroz jedan period koji se naziva tranzicija“ – smatra Kovačević i dodaje da se „ljudi snalaze kako znaju i umeju“, a da je prva žrtva toga porodica i odnos roditelja i dece. Mi danas imamo iste probleme kao što smo imali pre 35 godina kad sam pisao „Urnebesnu tragediju“, samo što je disperzija u odnosu na političke momente različita“, poručuje naš proslavljeni dramski pisac.

Gostujući u emisiji „Jedan dobar dan“, Nela Mihailović poručuje da je predstava „Urnebesna tragedija“ za nju ogromna radost i da joj posebno zadovoljstvo pričinjava rad na čuvenom tekstu, rad sa Jagošem Markovićem, glumcima i ekipom za koju kaže da je – savršena.

„Već prvi trenutak predstave zgrabi publiku tako da gledalac uđe u neku čaroliju, neki magični svet“ – utisci su nakon premijere. Glumica Nela Mihailović govorila je i o tome kakva je uloga koju tumači, kakva je „njena Julka“, i koliko je zapravo „ta Julka“ ona koju je Dušan Kovačević opisao.

 Drama „Urnebesna tragedija“ premijerno izvođenje imala je 15. maja ove godine. Na repertoaru je i u junu, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Danas objavljeno

Sinoć “gorio” Kalemegdan: BRENA I SENIDAH u muzičkom okršaju zapalile masu

Zeljka

Tamara Milutinović otkrila šta je odlučila da promijeni u trudnoći

Zeljka

Ko je omiljena pjevačica Nikole Jokića? Jedna od naših najvećih zvijezda

Zeljka

Ostavite komentar