Kosovska policija: Pucali smo na vozilo jer se nije zaustavilo - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kosovska policija: Pucali smo na vozilo jer se nije zaustavilo

Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Kosovska policija: Pucali smo na vozilo jer se nije zaustavilo

Kosovska policija saopštila je danas povodom pucnjave na vozilo u Bistrici kod Leposavića u kojem su se nalazila dvojica Srba, da su njeni pripadnici pucali na vozilo, jer se, kako tvrdi, nije zaustavilo i u prolazu je udarilo u policijski automobil.

U saopštenju policije objavljenom na njenom nalogu na Fejsbuku, tvrdi se i da su osumnjičeni automobilom pobjegli sa lica mjesta.

“Policijska jedinica koja se nalazila na kontrolnom punktu prilikom obavljanja policijskih poslova pokušala je da zaustavi automobil, koji je tokom kretanja udario u vozilo kosovske policije, direktno ugrozivši živote policijskih službenika, koji su kako bi neutralisali opasnost po njih, pucali iz vatrenog oružja”, navodi se u saopštenju.

Ranije danas direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali danas oko 11.30 časova na vozilo u kojem su se nalazila dvojica Srba i da je tom prilikom ranjen Miljan D, dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, a automobil je izrešetan.

“Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu željeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu policija maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na sjeveru KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi”, rekao je Petković.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Dan sećanja na žrtve bombardovanja – Vučić: Srpski duh ste lomili, ali ga nikada nećete slomiti

M.

Začule se sirene i u Banjaluci: 24 godine od NATO agresije

M.

Patrijarh: Čitavom svijetu potreban je mir, ne prihvatajmo ultimatume koji znače odricanje od sebe

M.

Ostavite komentar