11. Aprila 2023.

Kosovska policija priznala umješanost u incident na sjeveru KiM

Kako se navodi, jedan policijski službenik je suspendovan pošto nije prijavio slučaj i svoju umješanost u njemu, zbog čega je kosovska policija prethodno izdala obaveštenje da nije umješana u ”razmjeni ili pucnjavu iz vatrenog oružja”, a suspendovana su i još trojica njegovih kolega.

Policija je saopštila da, na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, postoji osnovana sumnja da je u ovom slučaju umješan jedan policijski službenik i da je policija, po zakonskim procedurama, odmah obavijestila Policijski inspektorat tzv. Kosova i nadležno tužilaštvo na dalje postupanje.

– U cilju daljeg informisanja javnosti o postupanju policije i nalazima službenih istraga, sumnja se da je u ovom slučaju umješan policijski službenik i da je Policija Kosova, po zakonskim procedurama, odmah obavijestila Policijski inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo na dalje postupanje – navodi se u saopštenju kosovske policije.

Dodaje se da će kosovska policija, zajedno sa Policijskim Inspektoratom i Državnim Tužilaštvom, ”nastaviti da poziva na odgovornost policajca, koji krše (pravila) i ne postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima”.

Milan Јovanović iz Zvečana ranjen je noćas u blizini Bistričkog mosta, na putu između Leposavića i Kosovske Mitrovice. On nije mogao da potvrdi ko ga je ranio, ali je izjavio da na tom mjestu nije bilo nikoga osim Policije Kosova. Kosovska policija je zatim negirala umještanost u slučaj ranjavanja.

(Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ/ilustracija)

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare