11. Aprila 2023.

Kosmet: Suspendovana četiri policajca zbog ranjavanja Srbina

Iz policije navode da su uviđajem i istragom, relevantne jedinice prikupile dovoljno dokaza koji ukazuju na sumnju u moguću umiješanost policijaca u sinoćnji incident.

– Na osnovu prikupljenih informacija i dokaza policajac je suspendovan pošto nije prijavio da se dogodio incident i da je u incidentu korišćeno vatreno oružje – navodi se u saopštenju.

Iz policije su dodali da je zbog ćutanja-prikrivanja činjenica suspendovanog policajca, policija objavila saopštenje da na sjeveru Kosova tokom prošle noći nije bilo incidenata u kojima je učestvovala policija.

Ostala trojica policijskih službenika su suspendovani zbog sumnje da su uključeni u incident.

U saopštenju se dodaje da je o incidentu i umiješanosti policajaca obaviješten policijski inspektorat i nadležni tužilac, a o daljim mjerama javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Iz policije su upozorili sve zaposlene u Kosovskoj policijskoj službi da će “blisko sarađivati sa Policijskim inspektoratom i tužilaštvom kako bi nastavili da pozivaju na odgovornost policajce koji se ne pridržavaju i ne postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima”.

Milan Jovanović iz Zvečana ranjen je kasno sinoć iz vatrenog oružja nedaleko od tog mjesta u blizini Bistričkog mosta. Pucnjava se dogodila u blizini punkta specijalne jedinice Kosovske policije.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je taksista Milan Jovanović (39) iz Zvečana ranjen “kada su na njega iz čista mira pucali pripadnici specijalne jedinice policije ROSU kod Bistričkog mosta na putu Leposavić-Kosovska Mitrovica”, te najoštrije osudio ovaj napad.

Policija samoproglašenog Kosova saopštila je da istražuje okolnosti pod kojima je Srbin ranjen u pucnjavi na putu Kosovska Mitrovica – Leposavić i tvrdi da njeni pripadnici nisu uključeni u ovu ili bilo koju drugu pucnjavu na sjeveru.

Agencije

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare