Kosačev o Sjevernom toku: Državni terorizam, SAD će biti izvedene pred lice pravde kad-tad - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kosačev o Sjevernom toku: Državni terorizam, SAD će biti izvedene pred lice pravde kad-tad

Potpredsednik gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačev smatra da otkriće novinara Simora Herša da su SAD odgovorne za eksploziju na Severnom toku predstavlja direktnu optužbu da su SAD i njeni NATO saveznici preduzeli akt državnog terorizma.

To je, kako je napisao na Telegramu, najteža od svih optužbi koje se mogu podići jedne protiv države, pa se, stoga, očekuje da američki politički vrh priloži dokaze i odgovori na otkrića Simora Herša.

Kosačev je podsetio da su ranije optužbe na račun Rusije bile zasnovane samo na verovatnoći i pretpostavkama, a pritom su, dodaje on, kršile pretpostavku nevinosti.

“U svakom takvom slučaju, od Rusije su tražili da dokaže da je nevina, a da pritom nisu iznosili svoje dokaze”, navodi Kosačev.

Sada je, prema njegovim rečima, baza dokaza formulisana u profesionalnoj novinarskoj istrazi jednog od najuglednijih istraživačkih novinara na Zapadu.

“Nemoguće ju je odbaciti. Na nju se mora odgovoriti. Mada mislim da će ovo ostati samo u teoriji. U praksi će biti primenjeno jedno od omiljenih pravila zapadnog svetskog poretka – ‘Cezarova žena se ne dovodi pod sumnju’ (Caesaris uxorem etiam suspicione carere oportet), pa opet ništa neće odgovoriti”, prognozira Kosačev.

Zapadni državni terorizam je zasnovan na iluzijama o isključivosti, svedozvoljenosti i nekažnjivosti, a upravo sa takvim poimanjem sveta se ne slaže Rusija i njeni istomišljenici, smatrajući ga glavnom pretnjom svetu i stabilnosti na planeti, napisao je ruski zvaničnik.

Međutim, dodaje Kosačev, u svetskom poretku budućnosti ne bi trebalo da bude mesta za ove iluzije i Zapad će pre ili kasnije morati da odgovara za sve, pa i za teroristički napad na Severnom toku.

Danas objavljeno

Zaharova: Kijev se ruga i ismijava nad pravoslavljem dok Zapad ćuti

M.

Okupljanje Srba u Zubinom Potoku zbog hapšenja sugrađanina

M.

Haos u Izraelu: Na ulicama rijeke ljudi, policija koristila vodene topove

M.

Ostavite komentar