11. Juna 2024.

Kompanija SeaBubbles lansira prvu francusku komercijalnu uslugu ‘letećeg’ hidroglisera sa nultom emisijom

Saint-Jorioz, Francuska, 5. jul 2023 – SeaBubbles, vodeći inovator u održivom pomorskom transportu, sa ponosom najavljuje lansiranje prve francuske komercijalne usluge svog revolucionarnog ‘letećeg’ hidroglisera, Bubble. Nakon uspešne sertifikacije Bubble-a, SeaBubbles je oduševljen što predstavlja ovaj jedinstveni način prevoza kao deo pilot linije koja nudi redovne putničke usluge u kolaboracijia sa konurbacijom Grand Annecy.

Grand Annecy, poznat po svojim živopisnim pejzažima i posvećenosti očuvanju životne sredine, napravio je značajan korak ka održivoj mobilnosti uvođenjem električne šatl usluge na glavnom francuskom jezeru. Ova inicijativa ima za cilj da kombinuje prirodnu atraktivnost regiona sa odgovornim transportnim miksom koji uključuje besplatne sezonske autobuse, samouslužne bicikle, a sada i pionirske hidroglisere SeaBubble.

Da bi ponudio održiv pristup, start-up je pokrenuo SeaBubles Mobility Solutions, inicijativu konzorcijuma koja okuplja javne i privatne aktere od gradskih institucija do lokalnih operatera čamaca. Ova unija će omogućiti rad sa osam rotacija dnevno u periodu od dva meseca, a predviđa se da će ekološki odgovorni poduhvat uštedeti impresivnih 100 tona emisije CO2 na jezeru u poređenju sa tradicionalnim termalnim čamcima. Ugradnjom električnih šatlova, uključujući SeaBubble leteći balon sa 4 sedišta, putnici koji putuju na liniji će imati priliku da istraže čuda jezera dok uživaju u jedinstvenom, tihom, udobnom i ekološki prihvatljivom iskustvu putovanja.

SeaBubble koristi električni pogonski sistem i krila hidroglisera za podizanje plovila iz vode, značajno smanjujući otpor i povećavajući brzinu. Putnici mogu da očekuju uzbudljivo putovanje dok glatko klize po vodi, nudeći prekrasan pogled na okolne pejzaže.


„Ova inicijativa označava početak velike nove faze otkako su se timovi SeaBubles pridružili našoj teritoriji. Sa svojim fokusom na inovativne kompanije, Grand Annecy Conubation je posvećen eksperimentisanju sa savremenijim rešenjima. Otvaranje prve pilot linije na jezeru Annesy nije samo simboličan, on takođe predstavlja snažan politički čin za podršku komercijalnom razvoju lokalne kompanije. Ovaj pilot projekat za mobilnost na vodi bez ugljenika je izvor inspiracije za pronalaženje budućih rešenja za mobilnost. Ovaj novi sistem dodaje već bogatu ponudu alternativnih opcija mobilnosti, pozivajući ljude u konubaciji Grand Annecy i posetioce da ostave svoje automobile i olakšaju saobraćaj na obalama.”Frédérique Lardet, predsednik Grand Annecija


„Ponosni smo na poverenje koje nam je gradska zajednica Grand Annecy ukazala da postavimo pilot liniju. Sa ovom novom ekološkom šatl uslugom sa nultim emisijama ugljenika, nameravamo da korisnicima linije i stanovnicima konurbacije ponudimo, ne samo drugačiji odnos sa privilegovanim prirodnim okruženjem jezera Ansi, već i buduće opcije za ublažavanje saobraćajnih gužvi na obalama jezera“.Virginie Seurat, direktor kompanije SeaBubbles


Saradnja kompanija SeaBubblesa i Grand Annecy pokazuje njihovu posvećenost unapređenju održivih alternativa transporta i promovisanju očuvanja životne sredine. Uvođenjem Bubble-a kao dela sveobuhvatnog transportnog sistema, oni čine značajne korake ka stvaranju čistije i efikasnije budućnosti za turizam i mobilnost.

Nautica-present.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare