Donosimo vam prijedlog za desert, poslastica koja će se svima svidjeti.
SASTOJCI:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 ml ulja
- 110 g kisele pavlake
- 200 g brašna
- pola praška za pecivo
- 100 g marmelade od jagoda
- kandirane trešnje
- šećer u prahu
PRIPREMA:
U sud sipajte jaja, šećer i vanilin šećer. Mikserom umutite, pa dodajte ulje i kiselu pavlaku. Još malo umutite mikserom prije nego što dodate sjedinjeno i prosijano brašno i prašak za pecivo. Mikserom umutite da nema grumuljica. Smjesu sipajte u pekač 20×20 cm ili približne veličine. Sipajte na devet mjesta po kašičicu marmelade od jagoda. Malo nožem promiješajte, pa stavite po kandiranu trešnju. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi, pa u svako mjesto gdje je bila kandirana trešnja, koja je prilikom pečenja utonula do polovine tijesta, stavite polovinu kandirane trešnje.
Nezavisne.com