1. Februara 2023.

Koja li je tajna srećnog braka? Švedski kralj ima odgovor!

Sa suprugom, kraljicom Silvijom, Karl Gustav je u braku već 47 godina.

Upoznali su se tokom Olimpijskih igara u Minhenu 1972.

U septembru će švedski kralj obeležiti zlatni jubilej, 50 godina na tronu, a tim povodom snimljen je i dokumentarni film “Kralj”, koji će svoju premijeru u bioskopima imati 24. februara.

Jedan detalj iz filma isplivao je i pre premijere, a otkrila ga je autorka filma Karin af Klintberg u intervjuu listu Dagens Niheter.

Kralj Karl Gustav i kraljica Silvija

Ona je upitala kralja da otkrije tajnu tako dugog i srećnog braka i da lični savet, na šta je on, na njeno iznenađenje, kao iz topa odgovorio: “Odvojena kupatila!”

Kralj i kraljica žive u rezidenciji Drotningholm u blizini Stokholma, a autorka filma smatra da je, iako je ona očekivala nešto sasvim drugačije, kraljev odgovor bio veoma praktičan i – tačan.

U braku 47 godina

“To je prilično dobar savet, da se čuvaju te privatne sfere života, a ne da se stalno sudaramo, jedni pred drugima sečemo nokte, iako je naravno mnogima to nemoguće”, rekla je ona.

Kralj i kraljica u braku imaju troje dece i osmoro unučadi.

Kralj otkriva tajnu dugog braka

Za ogromnu većinu ljudi na kugli zemaljskoj, koji u braku ne mogu sebi da priušte odvojena kupatila, ostaje da pronađu neka druga praktična rešenja kako da održe dug i srećan brak.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare