Ako tražite ideju za današnji ručak, inspirirajte se našim receptom za laganu ljetnu salatu s pestom, parmezanom i paradajzom.
Sastojci:
250 g tjestenine po želji
cherry paradajz
Za dresing:
tri kašike pesta alla genovese
so
biber
dvije kašike parmezana
sok jednog limuna
kašika škrobne vode od tjestenine
Dodatno:
svježi bosiljak
parmezan
Priprema:
Skuhajte tjesteninu i prohladite je.
Paradajz narežite na pola.
Pripremite dresing. Pomiješajte pesto, parmezan, sok jednog limuna i malo škrobne vode kako bi smjesa bila glatka pa začinite po želji.
Prelijte preko tjestenine i sve dobro promiješajte.
Ukrasite sa svježim bosiljkom.
Po želji pospite parmezanom.
Poslužite odmah.
Savjet: Za još kompletniji obrok, u salatu možete dodati i mozzarellu.
Azra.ba