26. Februara 2024.

Ko je mlada grofica koja je zasjenila najljepše žene na Sedmici mode u Milanu

Lara Kozima Henkel fon Donersmark je djevojka koja je privukla veliku pažnju na aktuelnoj Milanskoj sedmici mode. Ova mlada plavuša je rođena 2003. i grofica je iz austro-njemačke porodice katoličke aristokratije. Otac joj je reditelj Florian Henkel fon Donersmark koji je osvojio Oskara za strani film 2007. godine.

Lara je stažistkinja u Dioru, influenserica „plave“ krvi koja posjeduje jaku harizmu i šarm. Modni svijet Milana ju je primjetio već prvog dana Sedmice mode kada se pojavila u prvom redu na reviji Antonija Marasa. Nosila je neobičnu, a istovremeno savršenu haljinu u stilu 50-ih godina prošlog vijeka uz koji je uklopila crni slamnati šešir širokog oboda i duge crne kožne rukavice. Prosto je bilo nemoguće da ostane neprimjećena.

Modni profesionalci nisu ostali ravnodušni prema njoj, posebno kada su popodne istog dana imali priliku da je ponovo vide, ovoga puta u prvom redu revije Del Core. Za tu reviju obukla je crnu haljinu od čipke koja se uvija oko tijela, a ukrašena je volanima sa resama. Uz to – klasične crne čizme i sunčane naočale.

Za Laru Kozimu, Milano je već treća stanica u modnim prestonicama u 2024. godini. Prije sletanja u Italiju, ona je bila na Sedici visoke mode u Parizu i u Engleskoj na prošlosedmičnoj Londonskoj sedmici mode. I tu je svojim izborom garderobe i aksesoara dominirala. Za Laru često kažu i da po stilu podsjeća na Grejs Keli, ali uz moderan, buntovnički obrt.

Njene društvene mreže su potpuno uronjene u svijet mode. Grofica je veoma popularna na TikToku i Instagramu, gdje je takođe – zbog svog aristokratskog porijekla i bogatstva jako brzo postala meta hejtera koji je žestoko optužuju da nije ništa drugo do „nepo beba“ i „old money“ sumnjivog porijekla. Bilo je i onih koji su njenu porodicu povezivali sa nacistima, ali ona je to kategorički porijekla.

Za mladu groficu, veza sa modom je dugogodišnja – uvijek je bila strastvena prema odjeći i aksesoarima. Lara Kozima je zapravo pohađala Parsons školu dizajna u Njujorku, gradu koji ona naziva svojim domom zajedno sa Parizom. Veoma je bogata, ali i buntovna.

Na jednoj fotki koju je objavila skače sa jedne sofe od plavog somota na drugu u ultraluksuznoj sobi namještenoj u stilu osamnaestog vijeka, dok smo je na drugom snimku vidjeli i kako sama šiša svoju dugu plavu kosu.

Azra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare