1. Aprila 2023.

Ko je čovjek budućnosti a ko prošlosti

Oba kandidata su uoči drugog kruga predsedničkih izbora u nedelju, 2. aprila rekla da su uvereni u pobedu i poručila da će raditi u korist svih građana Crne Gore.

Đukanović je ocenio da su izbori u nedelju još jedna “istorijski važna” prekretnica za Crnu Goru, dok je Milatović rekao da je došlo vreme da Crnu Goru vode “oni koji je iskreno vole”.

Aktuelni predsednik Crne Gore je rekao da ga za novi mandat na čelu države preporučuje “odgovoran odnos prema državnim interesima Crne Gore”.

Dodao je da “onaj ko se pridržava Ustava i zakona nikako ne može da pogreši kada je u pitanju odnos prema svim građanima Crne Gore”.

Milatović je rekao da i Đukanović i on dobro znaju da kandidat DPS-a neće pobediti na izborima 2. aprila.

“Znate da treba da istrčite poslednji politički krug, i ja ću zajedno sa svim građanima Crne Gore koji gledaju u budućnost postati prvi put predsednik svih građana Crne Gore. Samo da radim ono što vi niste radili pa je dosta u smislu toga da čovek treba da bude predsednik svih građana”, poručio je Milatović.

Đukanović je uzvratio da dok Milatović njega “veže za devedesete godine”, on njega veže “za mrak srednjeg veka”.

“Vi ste kazali da ste ušli u politiku na talasu veličanstvenih litija, koje su imale za cilj da zapravo Crnu Goru vrate u srednji vek, da je učine teokratskom državom, zavisnom od jedne verske zajednice”, naveo je Đukanović.

Milatović je rekao da je stanje sada takvo da DPS više nikada neće kontrolisati skoro 50 odsto crnogorskog parlamenta.

“Zalažem se za vanredne izbore, za novi saziv parlamenta koji će izroditi novu, političku vladu koja će približiti zemlju EU”, kazao je Milatović.

Đukanović je naveo da Milatović želi da se predstavi kao čovek budućnosti, dok u stvari “radi sve da Crnu Goru vrati natrag”.

On je ocenio da je najveći uspeh sadašnje i prethodne vlade to što pregovori sa EU nisu suspendovani, što dovoljno govori.
Milatović je Đukanoviću poručio da ne brani Crnu Goru od njega i aktuelnog predsednika nazvao “poslednjim evropskim diktatorom”.

(Tanjug) Foto: Agencije

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare