Knedle od pire krompira sa čokoladom je neobičan recept idealan za ove jesenje dane.
“Odlično kada vam ostane pire krumpira”, navodi se na stranici Sašina kuhinja.
Sastojci
• 150g brašna
• prstohvat soli
• 500g pire krompira (dobro ohlađen, najbolji od dan prije iz hladnjaka)
• jaje
• bijela i tamna čokolada (ukupno oko 100g)
• 50g maslaca
• 100g krušnih mrvica
• 2 vanil šećera
Postupak:
U glatko brašno dodati malo soli i promiješati. Sada dodati pire krumpir, jaje i umijesiti tijesto
Ukoliko će vam se činiti da treba još brašna, vi ga nemojte staviti jer postoji mogućnost da bi bile žilave
Bijelu i tamnu čokoladu prelomiti na manje kockice
Sa obavezno vlažnim rukama, prethodno namočenim u malo vode, odvojiti malo tijesta pa u sredinu dodati tamnu, bijelu ili kombinaciju obje čokolade.
Nemojte pretjerivati sa nadjevom
Oblikovati kuglice za knedle.
Zakuhati veću količinu vode i posoliti (jedna mala žličica) pa staviti knedle unutra
Čim isplivaju na površinu, kuhati još samo nekoliko sekundi pa ih izvaditi van
Na tavi otopiti maslac pa dodati krušne mrvice i kratko ali dobro promiješati
Sada dodati prethodno skuvane knedle sa čokoladom, kratko promiješati pa maknuti sa vatre
Preko knedli od čokolade posipati 2 vanil šećera i poslužiti