30. Januara 2023.

Kirilov: Amerika umiješana u nastanak pandemije kovida

Razvoj pandemije kovida 19 prema scenariju vežbi održanih u Njujorku 2019. godine pokreću pitanja da je ona unapred smišljena, kao i da su u nju umešane SAD, izjavio je načelnik Snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.

On je dodao da sumnju izaziva i visok stepen pripremljenosti američkih proizvođača mRNA vakcina za pandemiju. 

“Stiče se utisak da su farmaceutske kompanije unapred razvile preparate za vakcine, ali nisu mogle brzo da ih plasiraju na tržište zbog specifičnosti virusa, što se naknadno manifestovalo u niskoj efikasnosti vakcinacije i brojnim neželjenim reakcijama”, ocenio je Kirilov tokom brifinga, čiji je sadržaj prenelo Ministarstvo odbrane Rusije. 

On je dodao da razvoj pandemije upravo prema ovom scenariju pokreće pitanja da li se to desilo namerno, na koji način su SAD umešane u incident, kao i koji su pravi ciljevi američkih bioloških programa i unapređenja svojstava opasnih patogena, istakao je Kirilov.

General je podsetio da je 18. oktobra 2019. godine, odnosno dva meseca pre prvih zvaničnih izveštaja o pojavi nove infekcije virusom korona u Kini, Univerzitet “Džon Hopkins”, uz podršku Fonda Bila i Melinde Gejts, održao vežbe u Njujorku, na kojima je uvežbavano delovanje u uslovima epidemije do tada nepoznatog virusa korona. 

Rusko ministarstvo odbrane više puta je ukazivalo na sprovođenje programa “dvostruke namene” od strane SAD i njihovih saveznika, van teritorija njihovih država, u koje spadaju i biolabaratorije koje finansira Pentagon. 

“Činjenica da je Amerika blokirala inicijativu za uspostavljanje nadzornog mehanizma Konvencije o biološkom oružju još jednom potvrđuje da Vašington nešto krije, a da je transparentnost biioloških istraživanja u suprotnosti sa američkim interesima”, upozorio je Kirilov. 

Eksperimenti na ukrajinskim vojnicima

Kirilov je naveo da su na ukrajinskim vojnicima nelegalno ispitivani preparati protiv zamora mišića zasnovani na nanotehnologiji. Radi se o sprovođenju “primarnih kliničkih ispitivanja upotrebe fulerena C60 rastvorljivih u vodi za smanjenje umora skeletnih mišića vojnika”.

Vojnici su, takođe, bili ciljna grupa kontroverznih američkih eksperimenata sa HIV-om sprovedenih u Ukrajini od 2019. godine, rekao je Kirilov. On je skrenuo pažnju da ciljne grupe nisu bile samo osuđenici ili narkomani, već i borci Oružanih snaga Ukrajine.

Kirilov je dodao da finansiranje koje nameće kolektivni Zapad primorava zemlje postsovjetskog prostora da sakriju pravu prirodu bioloških istraživanja.

“Finansiranje koje nameće kolektivni Zapad primorava države postsovjetskog prostora da sakriju pravu prirodu posla koji se obavlja. Evropska unija aktivno promoviše mrežu centara ‘naprednog iskustva’ u oblasti radiološko-hemijsko-biološke zaštite, koja predviđa raspoređivanje bioloških laboratorija koje finansira EU na teritoriji bivšeg SSSR-a”, rekao je Kirilov.

Prema njegovim rečima, potencijalnim partnerima se preporučuje “da ne reklamiraju ovu inicijativu zbog njene ekstremne osetljivosti za Rusku Federaciju”. Istovremeno, ističe se da države centralne Azije “već imaju koristi od tehničke saradnje sa Evropskom unijom”.

Američke biolaboratorije u Ukrajini

“Tokom specijalne vojne operacije, ruske trupe su došle do više od 20.000 dokumenata i drugih materijala, i intervjuisale očevice i učesnike američkih vojno-bioloških programa”, rekao je Kirilov.

Materijali, koji se i dalje pregledavaju i dešifruju, nesumnjivo potvrđuju nameru Pentagona da stvori biološko oružje u Ukrajini i da ga testira na stanovništvu te istočnoevropske zemlje i njenih suseda, uključujući Rusiju, rekao je Kirilov.

On je izneo nove detalje o aktivnostima Vašingtona, uključujući veliku akciju da se ukrajinski eksperti koji rade na biološkom oružju evakuišu u zapadne zemlje, uključujući SAD, Kanadu i zemlje EU.

Akcija premeštanja, za koju se tvrdi da je preduzeta 2022. godine, imala je za cilj da spreči Rusiju da intervjuiše osoblje kako bi dobila više informacija o aktivnostima koje su suprotne međunarodnim obavezama i sporazumima, rekao je Kirilov.

Kirilov je govorio i o naporima SAD da prenesu biološki materijal iz Ukrajine u Poljsku i baltičke države zbog smanjivanja obima programa u Ukrajini.

RCB trupe od prošle godine rade na otkrivanju detalja i obima američkog programa biološkog oružja u Ukrajini. Vašington je u početku odbacio ta otkrića, ali je državna podsekretarka Viktorija Nuland na kraju potvrdila da SAD zaista imaju biolaboratorije u Ukrajini.

RT.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare