15. Februara 2023.

Kinezi pokreću proizvodnju nove baterije za EV, tvrde da nije zapaljiva

Kineski koncern BYD pokreće proizvodnju nove generacije baterija, pod nazivom Blade Battery, za koju se tvrdi da menja bezbednosne standarde električnih automobila.

Kako prenosi South China Morning Post, uskoro će početi izgradnja fabrike u Džengdžou u kojoj će se proizvoditi nova baterija.

BYD je razvijao Blade bateriju u poslednjih nekoliko godina. Pojedinačne ćelije su raspoređene zajedno u nizu, a zatim ubačene u bateriju. Zbog optimizovane strukture baterije, iskorišćenost prostora je povećana za više od 50% u poređenju sa konvencionalnim baterijama.

Blade baterija (litijum-gvožđe-fosfat) je prošla ekstremne uslove testiranja, kao što su drobljenje, savijanje, zagrevanje u rerni na 300°C i test prekomernog punjenja. Ništa od ovoga nije rezultiralo požarom ili eksplozijom.

He Long, potpredsednik BYD-a i predsednik FinDreams Battery Co, opisao je prednosti Blade baterije, uključujući sporo oslobađanje toplote i nisku toplotu, kao i sposobnost da se ne oslobađa kiseonik u slučaju kvara ili da se neće lako zapaliti.

Kao jedan od kupaca novih baterija pominje se i Tesla.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare