4. Marta 2024.

Kineska „Crvena Zastava“ kreće s prodajom nove premijum limuzine Hongqija EH7-a

U vidu predserijskog prototipa sa indeksom E001, nova električna limuzina premijum brenda Hongqi (u vlasništvu koncerna FAW) debitovala je u proleće prošle godine.

U Kini su prednarudžbe počele da se primaju odmah nakon prezentacije, iako tada nisu objavljene ni cene ni sve karakteristike. Zatim su se pojavile špijunske fotografije verzije na transporteru i slike iz lokalnog Ministarstva industrije. Sada je sam brend najavio serijski model sa četvoro vrata, a ime mu je Hongqi EH7.

Električni automobil je izgrađen na novoj modularnoj platformi FME. Prema podqacima, dužina Hongqija EH7 je 4.980 mm, širina 1.915 mm, visina 1.490 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 3.000 mm. Dakle, po svojim dimenzijama, limuzina je uporediva sa modelom Exeed Sterra ES iz Cheryja.

Eksterijer je napravljen u novom stilu razvijenom za električne modele „Crvene Zastave“ (što je prevod imena Hongqi). Dizajnerske karakteristike EH7 su optika sa očnjacima (pokretna svetla se nalaze na vrhu, pored njih su kompaktni blokovi glavnih farova), zadnja svetla sličnog formata, kratak „rep“ prtljažnika i stakleni krov.

I bez Rolls-Royceovih motiva Hongqi EH7 ima elegantan nos i zamenjuje crveni grb novim amblemom.

Virtuelna instrument tabla i veliki ekran osetljiv na dodir multimedijalnog sistema smešteni su u jedan panel, ali limuzina nema uobičajeni pravougaoni displej, već moderno telo. Ispod centralnog ekrana nalazi se dodirna traka koja duplira kontrolu nekih funkcija. Pored toga, lista opreme uključuje hedap displej i sistem za prepoznavanje lica.

Očekuje se da će Hongqi EH7 biti dostupan u dve varijante. „Jednostavne“ limuzine imaju elektromotor od 344 konjske snage instaliran na zadnjoj osovini. Skuplje verzije su sa pogonom na sve točkove, sa dodatnim motorom od 275 konjskih snaga napred. Ukupna snaga dvomotornog EH7 je 619 KS i 756 Nm.

Prema preliminarnim podacima, limuzina sa pogonom na sve točkove dostiže „stotku“ za 3,9 sekundi. Čini se da baterija takođe ima dve verzije, ali kapacitet još nije otkriven. Kineski mediji pišu da će sa osnovnom baterijom domet biti 600 km, a može se menjati na posebnoj stanici. Izdržljivija verzija će „putovati“ 800 km, ali baterija se ne može zameniti.

Međutim, ove brojke su verovatno izračunate prema kineskom ciklusu, odnosno stvarni raspon može biti manji.

Hongqi EH7 bi trebao imati punu premijeru u bliskoj budućnosti.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare