SASTOJCI:
SASTOJCI:
100 g margarina
100 g šećera
2 vanilin šećera
80 ml vode
160 g mlijeka u prahu
80 g crne čokolade
80 g bijele čokolade
80 g mljevenog keksa
+
mljeveni keks za valjanje
PRIPREMA:
Stavite u šerpu margarin isjeckan na kocke, šećer, vanilin šećer i vodu, pa sve zagrijavajte na najjačoj vatri do ključanja, uz povremeno miješanje. Kada provri, na srednje jakoj vatri smjesu kuvajte tri minuta. Umiješajte mlijeko u prahu, sipajući ga pomalo i sve vrijeme brzo miješajući žicom da se ne stvore grudvice. Na kraju po potrebi još jednom promiješajte mikserom na najmanjoj brzini da dobijete glatku smjesu. U još vruću smjesu umiješajte obje vrste čokolade izlomljene na kocke i miješajte dok se sve ne otopi i lijepo sjedini. Smjesu stavite u frižider da se ohladi, na minimalno sat vremena. Kad se smjesa ohladi, dodajte joj mljeveni keks i sve dobro izmiješajte. Uzimajte smjesu kašičicom i dlanovima oblikujte kuglice. Svaku kuglicu uvaljajte u mljeveni keks, slažite na tacnu i čuvajte u frižideru.
* Recept preuzet sa stranice “Mystic Cakes”.
Foto: “Mystic Cakes”