16. Augusta 2023.

Kijev otvoreno priznao i objavio snimak: Stojimo iza terorističkih napada na Krimski most (VIDEO)

Ruser ukrajinske Službe bezbednosti predao je snimak napada američkom kanalu “Si-En-En”

Šef Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasilij Maljuk priznao je da Kijev stoji iza napada na Krimski most 8. oktobra 2022. i 17. jula ove godine, a resor je predao snimak napada američkom kanalu Si-En-En, prenose “RIA Novosti”.

Ranije je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine Aleksej Danilov potvrdio da je Služba bezbednosti Ukrajine učestvovala ne samo u prvom, već i u drugom napadu na Krimski most.

“Morski dronovi su jedinstveni izum Službe bezbednosti Ukrajine. Nijedna od privatnih kompanija nije umešana u ovo. Nedavno smo uz pomoć ovih dronova izveli uspešan udar na Krimski most, veliki desantni brod ‘Olenegorski gornjak’ i tanker ‘Sig’, rekao je Maljuk za Si-En-En.

SBU je TV kanalu dostavila video snimak napada u julu, koji prikazuje ekran pilota nekoliko trenutaka pre nego što je eksperimentalni dron “si bejbi” izbacio eksploziv na jedan od betonskih stubova mosta.

SBU je “Si-En-Enu” dostavila i dva video snimka na kojima se vidi trenutak udara drona na deonicu puta na mostu, a zatim, oko pet minuta kasnije, još jedan udar dronom na deonicu pruge iz suprotnog smera. Na jednom od snimaka je zabeležen i udar na brod.

Istovremeno, u materijalu Si-En-Ena korišćeni su i snimci kamera sa mosta, a kako su dospeli na raspolaganje SBU, kanal ne objašnjava.

U noći 5. avgusta tanker “Sig”, koji je bio na putu ka Kerčkom moreuzu, zadobio je rupu u mašinskom odeljenju napada morskog drona.

Kako prenosi Si-En-En, Maljuk je priznao odgovornost Kijeva za napad na Krimski most 8. oktobra.

Šef SBU tvrdi da, iako su zapadne zemlje pokazale interesovanje za proces operacija u vezi sa Krimskim mostom, one u njima ne učestvuju.

“Oni nisu uključeni u naše operacije i ne daju nam nikakvu opremu ili bilo šta. Ove bespilotne letelice se proizvode u podzemnom proizvodnom pogonu u Ukrajini”, rekao je Maljuk.

On je dodao da Kijev “radi na novim operacijama, uključujući i Crno more”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare