13. Juna 2023.

Kiflice sa džemom

SASTOJCI:

  • 550 g brašna
  • 250 g masti
  • 1 šolja (od 2 dl) mlijeka
  • 2 kašike šećera
  • kašičica sode bikarbone
  • džem za filovanje po izboru

PRIPREMA:

Sve sastojke, osim džema, stavite u činiju i umijesite glatko tijesto, ako je potrebno, dodajte još malo brašna. Tijesto dobro izradite i odmah podijelite na šest dijelova. Razvucite svaki dio i podijelite ga na osam dijelova. Filujte džemom po izboru, preklopite oko džema krajeve tijesta i blago pritisnite, pa savijte u oblik kiflice. Stavljajte kiflice na pleh obložen pekpapirom, pa pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Vodite računa, kiflice ne smiju da požute, već tek malo da uhvate boju, veoma brzo se ispeku. Vruće kiflice uvaljajte u šećer u prahu pomiješan sa vanilin šećerom. Napomena: Koristite čvršći džem jer su manje šanse da će da iscuri iz kiflica.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare