30. Aprila 2023.

KIA zvanično najavila EV9

Prethodni set zvaničnih slika prikazivao je prototip EV9, a kao što je potvrđeno ovim najnovijim snimcima, proizvodna verzija će biti bliska kutijastom konceptu iz 2021. Prednji kraj će  usvojiti Kijinu grafiku „tigrovog nosa“, iako bez tradicionalne prednje maske. Pozadi, zadnja svetla će se protezati duž D-stubova sve do malog spojlera na krovu. Veliki točkovi od 22 inča sa konceptom i dizajnom trougla zamenjeni su konvencionalnijim felnama od 21 inča.

Spoljašnji dizajn i kabina EV9 će biti otkriveni kasnije ovog meseca, a puni tehnički detalji biće poznati krajem marta.

Očekuje se da će unutrašnjost EV9 crpiti inspiraciju iz radikalne kabine sa sedam sedišta konceptnog automobila, iako ublažena iz bez zadnjih vrata koja se otvaraju u kontrasmeru.

Široki ekran od 27 inča bio bi jedan od najvećih ekrana ugrađenih u serijski automobil.Takođe, očekuje se prilično minimalistički dizajn kabine, sa nekoliko fizičkih dugmadi, ali ne i sa ovalnim oblikom upravljača.

Concept EV9 ima veliki fokus na održivosti,  pa je tkanina za kabinu napravljena od recikliranih plastičnih boca i vunenih vlakana. Na podu su ugrađene stare ribarske mreže, a kompanija kaže da planira da ukine svu životinjsku kožu u svojim automobilima.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare