26. Jula 2023.

Kia predstavila redizajnirani Sorento FOTO

Sorento sada ima nešto atraktivniji izgled, približavajući ga stilski najnovijim modelima korejskog brenda.

Redizajni SUV dolazi samo nekoliko dana nakon što je Hyundai predstavio radikalno izmenjeni Santa Fe, inače tehnološki blizanac Kijinog aduta.

Na prednjoj strani, Sorento je dobio tanja i vertikalno orijentisana LED svetla. Tzv. tigrov nos je i dalje tu, a vide se nešto jednostavnije i čistije linije branika.

Foto: Kia promo

Sa druge strane, poklopac motora je dobio nove obline. To je stil koji smo već videli na velikom EV9, ali i na nedavno predstavljenom Picantu.

Ostatak vozila se nije bitno promenio. Pozadi, samo blagi redizajn branika, nova grafika svetala i naravno osveženi logo brenda.

U kabini, nešto opsežnije inovacije uključuju novi zakrivljeni displej sa dva spojena ekrana od 12,3 inča. Neposredno ispod toga dolaze tanki otvori za vazduh, novo ambijentalno osvetljenje i revidirane kontrole klime, sve u stilu koji je viđen na EV6.

Kia takođe predstavlja tehnološku inovaciju u svetu automobila, a to je startovanje vozila sa otiskom prsta.

Što se tiče raspoložive motorizacije, Kia je zadržala svestran pristup. Pored klasične ponude, u asortimanu će biti i plug-in hibrid, kao i nekoliko “običnih” hibridnih verzija.

Što se specifikacija tiče, Kia obično pravi pauzu nakon premijere dizajna vozila, pa ćemo na njih malo pričekati…

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare