28. Juna 2023.

Kevin Spejsi se pojavio u sudu u Londonu

Oskarovac, glumac Kevin Spejsi, pojavio se danas u sudu u Londonu na početku četvoronedjeljnog suđenja za 10-ak optužbi za seksualne prestupe.

Spejsi (63) negira optužbe za zločine počinjene protiv četvorice muškaraca za koje se navodi da su se dogodili između 2001. i 2013. godine, prenio je Rojters.

Optužbe uključuju seksualni napad, nepristojan napad i navođenje osobe da se uključi u seksualne aktivnosti bez pristanka, koje se kažnjavaju maksimalno sa doživotnom kaznom zatvora.

U tamnoplavom odijelu sa ružičastom kravatom, Spejsi je pažljivo posmatraopolaganje zakletve porote u Soutvark kraun sudu.

“Optuženi će biti zadovoljan što mnogi od vas znaju njegovo ime ili ste gledali njegove filmove”, rekao je sudija Mark Vol upozorivši porotnike da sude u predmetu na osnovu dokaza i da ne budu pod uticajem bilo kakvih spoljnih stvari.

Ovo je slučaj koji je privukao i nastaviće da privlači veliku medijsku pažnju, kazao je Vol.

“Morate pokušati da izbjegnete takvu pažnju gdje god možete”, istakao je on.

Suđenje je odloženo do petka ujutro kada će tužilaštvo zvanično pokrenuti postupak protiv njega.

Spejsi, koji je osvojio Oskara za najboljeg glumca u “Američkoj lepoti” (1999) i Oskara za najboljeg sporednog glumaca u filmu “Dežurni krivci” (1995), proveo je više od decenije radeći u Londonu kao umetnički direktor u pozorištu Old Vik u britanskoj prestonici od 2004. do 2015. godine.  

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare