5. Septembra 2023.

Ker: Čuo sam da je Srbija briljantna

Stiv Ker, selektor Sjedinjenih Američkih Država, imao je par lijepih riječi za Srbiju.

Košarkaši Srbije su “pregazili” Litvaniju u prvom četvrtfinalu, a u drugom na današnjem programu sastaju se SAD i Italija od 14 časova i 40 minuta.

SAD su “pregazile” Italiju i bez ikakvih problema slavile rezultatom 100:63 u ovom četvrtfinalu u Manili.

“Naši momci su sjajno odigrali odbranu, bilo je mnogo pritiska i ovo je naša najbolja defanzivna utakmica od početka prvenstva i trebaće nam još dva takva meča da osvojimo turnir. Izgubili smo prošli meč i uvek želite da odgovorite na poraz takmičarski. Kada igrate sa takvom energijom i kada tako delite lopte to je infetivno i postane zabavno. Onda je tim najbitniji i to je najbolja moguća moguća košarka. Već pet nedelja zajedno putujemo i imamo još pet dana ovog putovanja. Konj je sve brži u galopu kada je blizu štale i to su sada naši momci. Momci znaju šta sledi i siguran sam da će biti još bolji u narednim mečevima”, objasnio je Stiv Ker nakon te pobede.

FIBA i NBA košarka se prilično razlikuju, a evo šta Stiv Ker kaže o tome:

“Jako poštujemo FIBA košarku i nešto što moramo kao američki treneri da uradimo je da naučimo naše momke da je FIBA drugačija od NBA. Prvo moramo da poštujemo te razlike i da naučimo momke pravila koja ovde postoje”

Na pitanje o Srbiji, trener Golden Stejt Voriorsa je poručio:

“Litvanija je bila sjajna, a iako nisam gledao utakmicu čuo sam da je Srbija bila briljantna protiv Litvanije i to poštujemo. U Srbiji postoji sjajna košarka, kao i u celoj bivšoj Jugoslaviji, Hrvatskoj… Dugo, dugo se tamo igra sjajna košarka i mi poštujemo. To nam govori da ovde ima još sjajnih timova na turniru”

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare