2. Maja 2023.

Kavčani iz raznih zemalja uhapšeni sinoć u Španiji

  • Zaplenjeno je osam komada vatrenog oružja, jedno od njih automatska puška, više od 3.000 biljaka marihuane, 150 kilograma vakumirane marihuane i 54.000 evra u gotovini – navodi se u saopštenju španskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako navode, ova kriminalna grupa povezana je sa klanom srpskog porekla, “kavčanima”.

  • Stepen opasnosti ove grupe je visok i njena osnovna delatnost u Španiji bila je međunarodna trgovina drogom i srodni zločini povezani sa pranjem novca. Gpupa je opasna i odlikuje ekstremnim nasiljem – navode oni.

Mreža je upravljala zatvorenim plantažama u provincijama Madrid, Gvadalahara i Toledo, čiji se proizvod izvozio u zemlje Severne i Istočne Evrope. Ukupno je uhapšeno 15 osoba, a zaplenjeno je osam komada vatrenog oružja, od kojih je jedno mitraljez, više od 3.000 biljaka marihuane, 150 kilograma vakumirane marihuane i 54.000 evra u gotovini.

Glavni ljudi u organizaciji u našoj zemlji živeli su u urbanizacijama sa visokom kupovnom moći u Madridu, u domovima vrednim više od milion i po evra i koristili su vozila vrhunskog kvaliteta.

Imali su oružje da se odbrani od mogućih napada ili čak da izvrše napade na pripadnike drugih organizacija, budući da se u zemlji porekla kriminalne mreže suočavaju sa rivalskim grupama. Pored toga, bilo je uobičajeno da menjaju svoje adrese kao i vozila kako bi ih bilo teško otkriti.

(Kurir.rs) Foto: Tviter/policija

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare