27. Septembra 2023.

Katolička gej orgija u Poljskoj: Sveštenici uzimali pilule za erekciju, žigolo kolabirao

Događaj je organizovalo sveštenstvo i on je bio “isključivo seksualne prirode”, izjavio je jedan od učesnika koji je želeo da ostane anoniman.

Katolička crkva u Poljskoj suočava se sa velikim skandalom nakon što je grupa sveštenika navodno održala “gej orgiju” u prostorijama istorijske crkve, a zatim sprečila prvu pomoć da pomognu seksualnom radniku koji je kolabirao tokom incidenta.

Događaj je organizovalo sveštenstvo i bio je isključivo seksualne prirode“, rekao je jedan od učesnika za poljski list “Gazeta viborča”, koji je prvi izvestio o ovom događaju, da bi se vest zatim raširila po poljskim i drugim medijima. 

Anonimni učesnik navodi da su “učesnici koristili pilule za erekciju.”

“Gej orgiju je organizovao vikar bazilike Svete Marije od Anđela, neogotske znamenitosti grada Dombrova Gornjiča, izgrađene na početku 20. veka. Organizator je identifikovan kao `otac Tomaš Z.`, koji je pozvao svoje kolege i mušku prostitutku u svoj službeni stan u crkvi”, navodi list.

U jednom trenutku, “situacija se izmakla kontroli”, a žigolo je izgubio svest, što je navelo druge da pozovu hitnu pomoć.

Situacija je prešla iz skandalozne u potencijalno kriminalnu kada je Hitna pomoć stigla, pošto su sveštenici navodno prvo odbili da puste medicinsko osoblje u sobu gde se onesvešćeni žigolo nalazio. Hitna pomoć je zatim pozvala policiju iz bojazni da je život pacijenta ugrožen.

Eparhija Sosnovjeca je pokrenula istragu o “orgiji u parohiji”, kako su poljski mediji nazvali skandal. Kurija je kasnije rekla da se njeni nalazi “do sada razlikuju od informacija koje su izneli neki mediji”, bez navođenja koje su informacije u pitanju.

Pismo izvinjenja koje je napisao biskup Gregor Kačak zatim je pročitano kongregacijama u svim crkvama biskupije tokom prošlenedeljne mise. Kačak je obećao da neće biti “pristanka na moralno zlo.”

Sveštenik je, kako je saopšteno, u petak razrešen svih crkvenih funkcija i da odbija bilo kakav kontakt sa novinarima.

Usred skandala, vrata crkve su u četvrtak bila zapaljena. Vatrogasci su brzo ugasili plamen, a policija je privela osumnjičenog koji je identifikovan kao 38-godišnji građanin.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare