27. Septembra 2023.

Katastrofa u najavi: Netanjahu zaprijetio nuklearnim ratom, Iran: Odgovorićemo

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je poručio da se “Iran mora suočiti sa kredibilnom nuklearnom pretnjom”

Kancelarija premijera Netanjahua obratila se kasnije objašnjenjem. „

Iran neće oklevati da reaguje na “pretnju premijera Benjamina Netanjahua u vezi sa nuklearnim oružjem“ izrečenu tokom njegovog govora u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UNGA), osudio je iranski ambasador Amir Said Iravani u pismu UN.

Iranski odgovor na Netanjahuov govor izvestila je u sredu novinska agencija Islamske republike (IRNA). Ovu agenciju finansira i njome upravlja iranska vlada.

“Nećemo oklevati da iskoristimo naša legitimna i inherentna prava za odbranu naših nacionalnih interesa”, napisao je ambasador u pismu, prenosi IRNA.

“Po nalogu naše vlade, želeo bih da skrenem pažnju Saveta bezbednosti na nedavnu alarmantnu i ozbiljnu pretnju izraelskog premijera u vezi sa upotrebom nuklearnog oružja protiv Irana“, napisao je Iravani.

Tokom svog govora na Generalnoj skupštini UN, Netanjahu je rekao da “Iran mora da se suoči sa kredibilnom nuklearnom pretnjom“ i dodao: “Sve dok sam premijer Izraela, učiniću sve što je u mojoj moći da sprečim Iran da dobije nuklearno oružje”.

Kabinet izraelskog premijera je razjasnio Netanjahuove komentare nakon govora u Generalnoj skupštini, rekavši da je premijer hteo da kaže “vojna pretnja”.

Prema izveštaju, kabinet premijera je primetio da je “vojna pretnja”, a ne “nuklearna pretnja” ono što je zapisano u beleškama Netanjahua.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare