25. Augusta 2023.

Karleuša i Lukas ponovo zabranjeni u Hrvatskoj

Jeleni Karleuši i Aci Lukasu Hrvati su ponovo otkazali koncert koji je bio zakazan za 10. novembar 2023. godine.

Srpski pjevači trebalo je da nastupe u Sportskoj hali u Slavonskom Brodu, ali su organizatori putem Instagrama obavestili javnost da su koncerti otkazani.

– Izvinjavamo se svim ljudima zbog nastale situacije. Primorani smo da iz tehničkih razloga otkažemo koncert. Svi koji su kupili karte molimo da se jave u Soho bar ili putem Eventima – naveli su na Instagramu, piše Telegraf.

Podsjetimo, u julu 2023. Hrvati su takođe otkazali nastup Jelene Karleuše, kao i Harisa Džinovića na hrvatskom ostrvu Barbarinac u Kaštelanskom zalivu, u sklopu festivala “Island of Love”.

Tada je Domovinski pokret Kaštela putem svog Fejsbuk profila upitao gradonačelnika Ivanovića zašto je dozvolio nastup Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića na hrvatskom ostrvu Barbarinac u Kaštelanskom zalivu, u sklopu festivala “Island of Love”.

Jedan od razloga je taj jer se ostrvo nalazi na listi preventivno zaštićenih dobara.

– Gradonačelniče Ivanoviću, zašto ste dozvolili nastup Karleuše i Ace Lukasa na Barbarincu? Ostrvce Barbarinac je arheološko nalazište sa morskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zalivu. Omiljeno je izletište Kaštelana, Vranjičana, Solinjana i Splita. I ovog leta postaje mesto zabave, a “Island of love” na ostrvu Barbarinac godinama je tehno žurka oaza koja se posećivala i pamtila po dobroj zabavi. Ove godine “Island of Love” ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Kaštelanski zavičajni pokret smatra da ovaj muzički izraz ne pripada našem podneblju i da moramo sačuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo – napisali su na svojoj Fejsbuk stranici iz Zavičajnog pokreta i dodali da su dužni da čuvaju kulturna dobra.

– Pored domaćih, festival posećuju i brojni domaći i strani turisti. Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a pomenuti izvođači pripadaju drugom identitetu. Prljavo pozorište otvara festival i nakon njih tokom jula Kaštelani, Vranjanci, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušaće Karleušu, Lukasa i Džinovića, da li su u tom trenutku bili u Barbarincu ili ne. Muzika se širi zalivom. Mi smo dužni štititi kulturno dobro, a grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićeno kulturno dobro, treba da vodi računa o tome koja će se događanja organizivoati na ostrvu – naveli su na njihovoj Fejsbuk stranici.

– Domovinski pokret očigledno nema pojma ni kada je reč o muzici ni kada je reč o tome šta pripada našem podneblju. Ako im je tehno muzika okej, gde se mladi drogiraju do jutra, ne vidim problem koji imaju sa pop muzikom koju ja izvodim. Ja se bolje uklapam u evropske standarde koje pominju, tako da se manu lupetanja o nečemu o čemu nemaju pojma. Ako im je problem što dolazim iz Srbije, neka zamisle da dolazim sa Marsa i sve će biti okej! Mene hrvatska publika obožava, a ovih lažnih stručnjaka i moralista uvek je bilo i biće. Neka dođu na moj koncert da vide pravu svetsku zvezdu – poručila je tada Karleuša u izjavi za Telegraf.rs.

Glassrpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare