5. Juna 2023.

Karan: Entiteti nosioci nadležnosti, opravdana sjednica vlada Srpske i FBiH

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan tvrdi da je neophodna operativna saradnja resornih ministarstava Srpske i Federacije BiH s ciljem poboljšanja ukupne bezbjednosne situacije.

– Dnevnim redom zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i FBiH nije predviđena posebna tačka iz nadležnosti ministarstva unutrašnjih poslova. Nastavićemo da realizujemo sve do sada potpisane memorandume o zajedničkoj saradnji dva MUP-a, u operativnom djelovanju i aktivnostima da pomažemo jedni drugima u svim situacijama kada je to potrebno – rekao je Srni Karan, govoreći o zajedničkoj sjednici dvije Vlade.

On je podsjetio da su entiteti nosioci osnovnih nadležnosti u kompleksnoj i federalno uređenoj BiH, te da je s tim u vezi to jedan od opravdanih razloga za održavanje sjednice.

– Kriminalitet nema granice, a kriminalci često prelaze međuentitetsku liniju. Sjednica će biti prilika da pojačamo upravo taj operativni dio jer smatram da je potpuno u interesu rješavanja kriminaliteta i u Republici Srpskoj i Federaciji – zaključio je Karan.

Zajednička sjednica Vlade Republike Srpske i FBiH zakazana je za četvrtak, 8. jun.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare