13. Januara 2023.

Kapućino torta jednostavna za pripremu

Idealna za sve ljubitelje kafe

Za sve one koji vole poslastice sa aromom kafe, ovo je sjajan recept. Kremasta torta od 3 sloja, a savršeno se uklapa i u prazničnu trpezu. I još jedna prednost ovog recepta – nema pečenja. Uspeva svima iz prve, bez obzira na kulinarsko umeće.

Sastojci:

  • 12 kakao keksa
  • 1 providni žele
  • 250 ml tople vode
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 kašika šećera u prahu
  • 60 gr čokoladnog kapućina u prahu
  • 1 kašičica želatina
  • 40 ml vrele vode
  • 50 gr crne čokolade

Priprema:

  1. Providni žele rastvoriti u 250 ml vrele vode, pa ostaviti da se ohladi. Dodati šećer u prahu u slatku pavlaku, pa mutiti do teksture čvršće pene. Fil podelite na dva dela. U jedan sipajte ohlađen žele, istovremeno muteći na manjoj brzini.
  2. Pleh dimenzija 20×20 obložite pek papirom, pa poređajte kakao kes na dno.
  3. Preko keksa naneti fil sa želeom, pa ostaviti u frižider da se stegne.
  4. Kašičicu želatina rastvorite u 40 ml vrele vode. U drugi deo fila dodati čokoladni kapućino u prahu, pa dodati ohlađen želatin. Pripremljen drugi fil stavite na tortu, pa pospite rendanom crnom čokoladom. Staviti u frižider da se stegne.

Magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare