Idealna za sve ljubitelje kafe
Za sve one koji vole poslastice sa aromom kafe, ovo je sjajan recept. Kremasta torta od 3 sloja, a savršeno se uklapa i u prazničnu trpezu. I još jedna prednost ovog recepta – nema pečenja. Uspeva svima iz prve, bez obzira na kulinarsko umeće.
Sastojci:
- 12 kakao keksa
- 1 providni žele
- 250 ml tople vode
- 500 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera u prahu
- 60 gr čokoladnog kapućina u prahu
- 1 kašičica želatina
- 40 ml vrele vode
- 50 gr crne čokolade
Priprema:
- Providni žele rastvoriti u 250 ml vrele vode, pa ostaviti da se ohladi. Dodati šećer u prahu u slatku pavlaku, pa mutiti do teksture čvršće pene. Fil podelite na dva dela. U jedan sipajte ohlađen žele, istovremeno muteći na manjoj brzini.
- Pleh dimenzija 20×20 obložite pek papirom, pa poređajte kakao kes na dno.
- Preko keksa naneti fil sa želeom, pa ostaviti u frižider da se stegne.
- Kašičicu želatina rastvorite u 40 ml vrele vode. U drugi deo fila dodati čokoladni kapućino u prahu, pa dodati ohlađen želatin. Pripremljen drugi fil stavite na tortu, pa pospite rendanom crnom čokoladom. Staviti u frižider da se stegne.
Magazin.novosti.rs