Kancelarija za KiM: Opljačkane dvije srpske kuće u Batusu i jedna u Lapljem selu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kancelarija za KiM: Opljačkane dvije srpske kuće u Batusu i jedna u Lapljem selu

Dve srpske kuće u selu Batuse večeras su se našle na meti lopova, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopi, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Na taj način se, kako upozorava Kancelarija, Srbima ne samo šalje poruka da nisu dobrodošli, već im se i direktno ugrožava egzistencija.

Time je, kako se navodi u saopštenju, nastavljen niz pljački i obijanja srpskih domova koji je učestao poslednjih nedelja.

“Na ovaj način se Srbima, ne samo šalje poruka da nisu dobrodošli, već im se i direktno ugrožava egzistencija”, upozorava Kancelarija za KiM.

Na ulazu u selo Batuse iz pravca Lepine večeras je obijena kuća Davora Delića i izvršena premetačina dok se porodica nalazila na veselju u centralnoj Srbiji.

Reč je o porodici koja ima troje dece i ovaj nemili događaj uneo je nemir i strah, ne samo u kuću Delića, već i njihovih komšija i ostalih Srba koji žive u ovom selu.

Na meti lopova večeras se našla i kuća porodice Saše Lazića, a lopove je na svu sreću omeo sin Stefan koji je naišao u trenutku dok su oni pokušali da razbijaju prozor i uđu u kuću. Oni su pobegli u pravcu obližnjeg albanskog sela Dobreva.

Iz Kancelarije za KiM podsećaju da su prošlog vikenda opljačkane dve srpske kuće – porodice Mirić iz Batusa i Nedeljković iz Preoca.

“Serija pljački zabrinula je i onespokojila Srbe, a činjenica da lopovi nisu pronađeni ni u jednom slučaju unosi dodatni nemir i revolt u narod”, ističe se u saopštenju.

Zbog toga Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se napadi na imovinu Srba shvate najozbiljnije, da se odgovorni procesuiraju i adekvatno kazne.

Danas objavljeno

Stanivuković: Ne želimo i nećemo vlast sa skupštinskom većinom i SNSD-om

Zeljka

Potvrđeno: Wizz Air ukinuo let iz Banjaluke za Stokholm

Zeljka

Milanović: “Za dom spremni” i “Slava Ukrajini” poklič najradikalnijih šovinista

Zeljka

Ostavite komentar