13. Aprila 2023.

Kako unuk Jovan uči baka Vinku u devetoj deceniji da vozi

Vožnja joj se dopala, a vremena i strpljenja za njen hobi, najviše ima njen unuk Jovan.

U 81. godini života baka Vinki, čija se svakodnevica uglavnom svodi na seoske poslove, najveće zadovoljstvo pričinjava dolazak njenog unuka Jovana. Zajedničko vreme provode u časovima vožnje kojima se ona naročito raduje.

„On odmalena to voli i radi, mi pored njega po malo se učili i naučili. Slušamo kako kaže i tako radimo. Osećaj je odličan”, ističe Vinka Đorđević, iz mesta Mali Vrtop.

Oduvek je, kaže, želela da sedne za volan, ali u mladosti nije bilo prilike, pa joj unuk pomaže u ostvarivanju davnašnje želje koja je nije napustila ni u devetoj deceniji života.

„Bilo joj je jako neobično to da radi, ali na kraju svake vožnje njoj bude baš zanimljivo. Uporna je, baš hoće da nauči da lepo vozi”, navodi Jovan Mitrović, unuk.

Na pitanje o tome kakve gume trenutno ima, baka Vinka odgovara: „Valjda letnje”. A o brzini u kojoj najčešće vozi, kaže: „Koju on reši, tu ubaci, i ja vozim”.

Oprobala se i u Ladi, Golfu, Bagiju i drugim automobilima svog unuka, inače zaljubljenika u četvorotočkaše. Ipak najdraži joj je oldtajmer.

„Fića mi se najsviđa, jer on je mali, ja sam stara, i baš to ide”, smeška se baka Vinka.

Tako se ova neobična posada, koja potvrđuje da i pozne godine mogu da budu zabavne i da za učenje i ostvarivanje želja ne postoje starosne granice, može često videti na sportskim terenima u Zaplanju.

RTS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare