Pasulj je jedno od najzastupljenijih jela u srpskoj kuhinji, a da li znate kako da mu sačuvate ukus?
Pasulj zauzima važno mesto u našoj kulinarskoj tradiciji. Pravilno čuvanje pasulja je veoma važno, kako biste očuvali njegov kvalitet i ukus.
Ako ste među srećnicima, koji imaju zreo pasulj iz svoje bašte, prva stvar koju treba da uradite je da ga očistite i stavite na sunce na tri dana.
Osnovni neprijatelj zrelog pasulja je crv, koji ga jede i tada on postaje neupotrebljiv za ljudsku ishranu. Mali uspešni trik u borbi protiv ovog crva je da pasulj stavite u zamrzivač na dan i po, i da se na taj način osigurate da se štetočina neće pojaviti.
Nakon toga izvadite pasulj i čuvajte ga u papirnim kesama. Možete ga čuvati i u teglama. Kako pasulj ne bi napadao crv, možete u njega da stavite malo listova od oraha. Čuvajte pasulj na hladnom mestu, daleko od direktne sunčeve svetlosti.