30. Aprila 2023.

Kako se pravi griz? Ni iskusnim domaćicama ne uspijeva uvijek, a tajna je u količini sastojaka

Možete da budete iskusna domaćica, ali ako nikada niste pravili neko jelo, može da se desi da negde pogrešite. Takav je slučaj i sa grizom.

Ovo je vrlo jednostavna poslastica koju jedemo ceo život, ali moraju da se ispoštuju tačne mere kako bi ona uspela. Često se dešava da sipata manje griza ili manje mleka, pa morate da popravljate.

Ali, ako se držite ovog recepta ne postoji šansa da ne uspe. Ono što je bitno da znate jeste da na 100 ml mleka uvek ide 1 ravna kašika griza i pola kašike šećera.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 10 ravnih kašika griza
  • 5 kašika šećera
  • jagode

Priprema:

  • Sipajte mleko u šerpu i sačekajte da provri, ali vodite računa da ne zagori.
  • Smanjite vatru, pa sipajte griz, sve vreme mešajući. Kuvajte još 2-3 minuta, uz konstatno mešanje. U gotov griz dodajte šećer, promešajte, pa sipajte u posudu. Ukrasite čokoladom, kakaom, cimetom, voćem…
Foto: siamionau pavel/Shutterstock

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare