7. Novembra 2023.

Kako kažnjavaju u Kini: Vrijeđao proizvođača automobila, sad mora da mu se izvinjava 90 dana

Osuđeni Gu je postavio više od deset kratkih video snimaka na svom nalogu, koristeći uvredljiv i vulgaran jezik, trolujući i napadajući Nio i vlasnike automobila ovog brenda.

Vlasnik naloga “Xiaoniu govori o automobilima” na platformi za kratke video snimke Douyin izgubio je na sudu i prvostepeno je osuđen tako da mu je naređeno da se izvini kineskom proizvođaču automobila Nio i nadoknadi finansijske gubitke, objavilo je pravno odeljenje tog proizvođača električnih vozila.

Sud je presudio da je vlasnik ovog naloga, Gu, na pomenutoj platformi namerno pogrešno predstavio i izmislio informacije kršeći reputaciju proizvođača Nio. Sud sada zahteva od njega da objavljuje izvinjenje na svom Douyin nalogu 90 dana uzastopno i da nadoknadi kompaniji finansijske gubitke u ukupnom iznosu od više od 600.000 juana (oko 77.000 evra) u roku od 10 dana od pravnosnažnosti presude, navodi se u saopštenju, a prenosi Revijahak.

MOŽDA VAS ZANIMA

Od 6. aprila, Gu je postavio više od deset kratkih video snimaka na svom nalogu, koristeći uvredljiv i vulgaran jezik, trolujući i napadajući Nio i vlasnike automobila ovog brenda, navodi se u saopštenju.

Nio je potom podneo tužbu protiv Gua, zahtevajući da ukloni video snimke, javno se izvini i plati odštetu. Sud je presudio da je 11 video snimaka koje je Gu postavio “zlonamerno narušilo ugled kompanije Nio i nanelo joj štetu”. Treba napomenuti da je presuda prvostepena i da Gu može da uloži žalbu.

Inače, njegov bes prema kompaniji je počeo kada je Nio odbio da mu isporuči vozilo, iako je u julu platio punu cenu za novi ES6.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare