Kako izgledaju najbogatije žene - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kako izgledaju najbogatije žene

Jedna je dobila milijarde nakon muževe prevare, ona je vlasnica trećine Marsa

Od 2,668 milijardera na svijetu, prema Forbesovoj listi iz 2022., samo je 327 žena, a velik dio javnosti zanima kako one izgledaju.

S obzirom na bogatstvo kojim raspolažu, mogu si priuštiti što god žele, no one se ne trude isticati svoje ‘stanje u novčaniku’.

Najbogatija žena na svijetu je Francoise Bettencourt Meyers (69), unuka osnivača L’Oreala. Francoise i njezina porodica posjeduju oko 33 posto najveće kozmetičke kompanije na svijetu, a njezino bogatstvo procjenjuje se na 74,8 milijarde dolara.

Najbogatija žena na svijetu je Francoise Bettencourt Meyers (69), unuka osnivača L’Oreala. Francoise i njezina porodica posjeduju oko 33 posto najveće kozmetičke kompanije na svijetu, a njezino bogatstvo procjenjuje se na 74,8 milijarde dolara.

Poduzetnica je članica uprave L’Oreala od 1997. i presjedava porodičnim holdingom. Bettencourt Meyers je postala francuska nasljednica L’Oreala 2017. kada joj je majka Liliane Bettencourt, tada najbogatija žena na svijetu, umrla u 94. godini.

Alice Walton (73) naslijedila je svoje bogatstvo od oca Sama Waltona, osnivača popularnog lanca supermarketa Walmart kada je preminuo 5. aprila 1992. Zapravo je dobila dionice kojima je 2021. porasla vrijednost za 3.5 milijardi dolara pa se sada njezino bogatstvo procjenjuje na 65.3 milijardi dolara. Živi u Teksasu okružena svojim konjima i vrijednom zbirkom umjetnina.

Julia Koch (60) naslijedila je milijarde kada je u augustu 2019. preminuo njezin suprug, industrijalac David Koch. Ona i njezino troje djece posjeduju 42 posto u kompaniji Koch Industries, drugoj najvećoj privatnoj kompaniji u Americi.

Davidov stariji brat Charles Koch je predsjednik kompanije i posjeduje 42 posto dionica.

MacKenzie Scott (52) jedna je od najpoznatijih filantropistica na svijetu otkad je dobila 38 milijardi nakon što se 2019. razvela od osnivača Amazona, Jeffa Bezosa. Pala je na Forbesovoj listi najbogatijih žena, a 2021. bila je na trećem mjestu.

MacKenzie je u brakorazvodnoj parnici uzela bogatstvo nakon što ju je Bezos prevario poslije 25 godina braka. Mnogi su pohvalili njezin potez iz 2020. kada se pridružila velikoj inicijativi The Giving Pledge. U manje od dvije godine donirala je 12.5 milijardi dolara više od 1.250 organizacija.

Jacqueline Mars (83) na čelu je američke kompanije za proizvodnju slatkiša Mars koju je 1911. osnovao njezin djed Frank C. Mars. Vlasnica je njegove trećine. Kompanija stoji iza nekoliko poznatih brendova čokoladica, a radi i hranu za kućne ljubimce.

Za Jacqueline kažu da je filantrop i navode da je članica uprave Nacionalne opere Washingtona i Nacionalnog arhiva.

Izvor: insider.story.hr

Danas objavljeno

Mila Kunis i Ešton Kučer odluku ne mijenjaju – djeci ne ostavljaju svoje bogatstvo

Vanja A

Najpoželjniji zavodnik u Holivudu o svojim vezama: 10 žena u 12 godina nije mnogo

Vanja A

Pokušao zaprositi djevojku pa doživio nokaut

Vanja A

Ostavite komentar