31. Januara 2023.

Kako izgleda žena Slavka Štimca? Vješto se krije od očiju javnosti

Glumac Slavko Štimac proslavio se još kao dečak i od tada je njegova impozantna karijera u fokusu javnosti, dok se, s druge strane, o njegovom privatnom životu gotovo ništa ne zna.

Prvi put je stao pred kamere još 1972. godine u filmu “Vuk samotnjak”, nakon čega su se uloge samo nizale.

Baš kao i Štimac, prema medijima interesovanje ne pokazuje ni njegova supruga Vesna Golubović, iako je i sama izuzetno uspešna u svojoj profesiji.

Vesna je naime 1980. godine diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Stojana Čelića, a već naredne preselila se u NJujork.

‒ Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dve knjige: „Srpske junačke pesme“ i „Novi zavet“. Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila rešena da tamo zauvek ostanem ‒ ispričala je u jednom od retkih javnih istupanja.

U NJujorku se odlično uklopila u umetnički milje. Autorka je mnogobrojnih samostalnih i kolektivnih ižložbi, kao i zidnih instalacija, oprobala se u dizajniranju knjiga, a radila je i scenografije za moderne balete.

Foto: Printscreen/ Instagram – galerijab2

Uprkos svemu, odlučila je da se vrati u Beograd, gde se posvetila onome za šta se školovala.

Vesna i Slavko ne mogu se zajedno sresti na javnim dešavanjima, niti na popularnim mestima za odmor. NJihovi prijatelji kažu da umetnički par trenutke predaha koristi za obilazak hercegovačkih manastira, gde rado prisustvuju liturgijama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare